Ügyfélszolgálat
(06 1) 487 99 00


Általános ismertető

Partnerünk által megjelölt helyszíneket akár redundáns optikai hálózati bekötéssel látjuk el, ez esetben a vállalt rendelkezésre állás 99,99%.
(redundáns ellátás nélkül a vállalt rendelkezésre állás >99,8%)

Redundáns ellátás esetén, értelemszerűen az optikai szakaszok eltérő nyomvonalon más-más gerinchálózati NODE-okhoz kapcsolódnak, ahol mind a NODE-ok, mind az optikai szakaszok a NOVOTRON csoport saját tulajdonát képezik.
Ugrás a lap tetejére


Vonali védelem

A berendezések a redundáns optikai linkek között vonal szakadáskor 50ms alatti átkapcsolás idővel állnak át. Ezt gyakorlatilag hangátvitelkor sem érzékelhető.

A berendezések automatikusan észlelik ha a távoli oldalon felhasználói hiba van (user interface down) és szintén 50ms kapcsolási idővel átall a másik vonalra.
Ugrás a lap tetejére


Transzparens Ethernet átvitel

Layer 2 VPN – VLAN based tunneling, Q-in-Q stacking.
A Q-in-Q vagy „Provider Bridge” IEEE 802.1ad szabványos technológia, amely egy külön „tag”-gel látja el az Ethernet keretek fejlécét annak érdekében, hogy a 802.1Q VLAN szabványos Ethernet keretek transzparens módon kerüljenek továbbításra.

A berendezések teljesen átlátható „protokoll tunneling”-et biztosítanak, természetesen a Cisco CDP és pvst+ csomagokat is transzparens módon továbbítják.

A jumbo frame engedélyezett, legnagyobb frame méret megegyezik a szabványban meghatározott 9kByte-al.
Ugrás a lap tetejére


Sávszélesség management és QoS támogatás

A NOVOTRON csoport garanciát vállal arra, hogy gerinchálózatán nincs olyan szakasz – fizikai, vagy virtuális – ahol torlódás léphet fel.

A NOVOTRON csoport az adathálózati (MLLN) szolgáltatása - külön szolgáltatói QoS beállítások nélkül is - alkalmas a LAN adatátvitel mellett IP alapú hangforgalmat, vagy multimédiás (multicast) forgalmat tartalmazó Ethernet keretek továbbítására. Azonban bizonyos esetekben (ha az előfizető ezt kéri) szükség lehet arra, hogy a szolgáltató segítségével is biztosítható legyen egy csatlakozáson a priorizált forgalom átvitelének elsőbbsége, illetve védelme a nem priorizált forgalommal szemben.

QoS támogatás az általunk alkalmazott rendszerekben alábbiak szerint lehetséges:

CoS átvitel:

A berendezéseinkben 8 SL (Service Level) szint van definiálva. A bejövő oldalon a forgalom port, VPT vagy DSCP alapján az SL-ekhez van rendelve, míg a kimenő oldalon az SL-ek vannak DSCP és/vagy VPT értékekhez rendelve. Partnerünk igényeinek figyelembe vételével konfigurálható, hogy a NOVOTRON csoport által telepített eszköz milyen csomagokat helyezzenmagasabb prioritásba.

QoS osztályok:

A QoS és sávszélesség szabályzás terén a hálózatunk a MEF14 H-QoS modellt követi, azaz egyrészt a port és VLAN (EVC) alapú rate limit mellett lehetőséget biztosít az egyes CoS osztályokhoz való CIR/CBS sávszélesség profil hozzárendelésére is, másrészt a sávszélességet dinamikusan használja fel a prioritások figyelembe vételével.

Partnerünk által generált forgalom két, illetve három CL (Conformance Level) osztályba kerülhet, a hozzájuk tartozó drop-precedence értékkel. A kimenő sorok szabályozásáért az Eggress Queue Manager (EQM) felelős, a kimenő sorok 3 szintű hierarchikus feldolgozáson mennek át. A hierarchia tetején a Strict Priority (SP) feldolgozás áll, ha itt nem várakozik senki akkor a WRR1-hez rendelt sorok kerülnek feldolgozásra a beállított prioritások szerint, majd végül a WRR2 következik. A fentiek biztosítják a Diffserv-ben definiált 1 EF és 4 AF osztály támogatását, illetve ezen túlmutató további priorizálási lehetőségeket.
Ugrás a lap tetejére


Bérelt vonali szolgáltatásunk minőségi célértékei (SLA)

Rendelkezésre állás: > 99,95%
BER: < 10-9
Keretvesztés: < 0,001%
Maximális késleltetés: 1 ms
Ugrás a lap tetejére


Kapcsolat

Értékesítés: (06 40) 918 023


Technikai információk, segítség nyújtás, hiba bejelentés:
Ugrás a lap tetejére